Home » Tips en trucs » Hoe Houd je Laptop Veilig Wanneer Opgeslagen Voor een Lange Tijd?

Hoe Houd je Laptop Veilig Wanneer Opgeslagen Voor een Lange Tijd?

Een laptop bestaat uit kleine onderdelen die als een puzzel zijn gerangschikt. De belangrijkste componenten zijn harde schijven, moederbord, RAM, batterijpack, processor enz. Aangezien laptops draagbaar zijn, zijn hun componenten ontworpen om dun, compact, kwetsbaar te zijn en zeer dicht bij elkaar te staan. Daarom is voorzichtigheid geboden tijdens het gebruik en tijdens het bewaren.

Als u uw laptop een tijdje niet gaat gebruiken, is het beter om enkele belangrijke aspecten te begrijpen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het opslaan om ervoor te zorgen dat deze veilig is. En hetzelfde wordt behandeld in dit artikel.

Milieu omstandigheden

Extreem warme of koude omgevingen kunnen ertoe leiden dat de componenten van de laptop uitzetten / krimpen, wat kan leiden tot schade in de actuators en andere componenten van de laptop. Blootstelling aan vocht kan kortsluiting veroorzaken en de componenten inbranden. Evenzo kan blootstelling aan direct zonlicht ook schade aan uw laptop veroorzaken.

Als uw laptop überhaupt wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, wacht dan even totdat de temperaturen weer normaal zijn voordat u de laptop inschakelt. Als u uw laptop lange tijd moet bewaren zonder hem te gebruiken, zorg er dan voor dat u de laptop in een koele en droge omgeving met een goede luchtcirculatie bewaart.

Vermijd blootstelling aan magnetische en elektrische velden

Zorg ervoor dat u uw laptop niet opslaat in de buurt van apparaten die elektrische velden genereren. Blootstelling aan elektrische velden kan schade veroorzaken en leiden tot gegevensverlies. Hetzelfde is het geval met magnetische velden. Blootstelling aan magnetische velden kan ook schade aan interne componenten veroorzaken en leiden tot gegevensverlies.

Mechanische problemen

Als u de laptop gedurende een zeer lange periode inactief houdt, kunnen de interne componenten zoals de motor, de actuator, lagers enz. Worden gecorrodeerd / beschadigd. Dit kan naast de omgevingsfactoren meer schade aan de laptop veroorzaken.

Wat te doen als uw harde schijf defect raakt?

Als uw harde schijf uitvalt en gegevens verloren gaan als gevolg van het langdurig opslaan, kunt u gebruik maken van hulpmiddelen voor gegevensherstel, zoals Remo Herstellen, om u te redden. De effectieve scanalgoritmen kunnen gegevens herstellen van defecte of beschadigde harde schijven. Verwijs naar de link Bestanden herstellen van Dode laptop harde schijf. Het werkt met alle soorten harde schijven zoals SATA, SSD, IDE, HDD enz. En alle bestandssystemen zoals FAT 16, FAT 32, ExFAT, NTFS enz. Worden door de tool ondersteund.

Het heeft een schijfkopie-functie waarmee u gegevens kunt herstellen, zelfs wanneer de harde schijf slechte sectoren heeft. Wat het hulpprogramma doet, is dat het de slechte sectoren overslaat en een schijfkopie maakt, waarmee u gegevens kunt herstellen.

Conclusie

  • Als u van plan bent de laptop op te slaan zonder te gebruiken, zorg er dan voor dat u deze op een koele en droge plaats opbergt met voldoende luchtcirculatie.
  • Zorg ervoor dat u externe apparaten zoals USB’s of andere opslagmedia verwijdert en verwijder ook voedingskabels. U kunt ook de CMOS-knoopcelbatterij verwijderen om te voorkomen dat de batterij gaat lekken.
  • Zorg ervoor dat uw laptop volledig is uitgeschakeld. Bewaar het niet in de slaapstand.
  • Bewaar de laptop niet in een hangende of omgekeerde positie. Plaats de laptop in een zak (met zakjes met siliciumdioxide) en bewaar deze op een veilige plaats.

About the Author: Remo Recover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *