Snel Formatteren Werkt Niet – Wat te Doen?

Verschillende gebruikers hebben mogelijk een fout ervaren met de melding dat “Windows het formaat niet kon voltooien” toen ze probeerden om hun opslagapparaten snel te formatteren, zoals een interne harde schijf, draagbare harde schijf, USB-stick, SD-kaart, pen drive etc. Er zijn verschillende oorzaken die de voltooiing van het proces van snel formatteren voorkomen. Daarvan zijn er maar enkele belangrijke redenen die hier worden genoemd.

Quick Format

 • Als u probeert een interne harde schijf te formatteren die onjuist is geconfigureerd in de BIOS-instellingen of als deze verkeerd jumpered is, dan identificeert Windows of BIOS de drive onjuist. Het Quick-formaat kan dus niet op de juiste manier worden voltooid.
 • Conflicten tussen ingebouwde Windows-programma’s zoals het formatteringsprogramma die worden veroorzaakt door de virus- / malwarecodes die aanwezig zijn in uw systeem, kunnen ook tot dit soort problemen leiden.
 • Beschadigde of beschadigde partitie van het apparaat dat u probeert te formatteren, zorgt ervoor dat uw Windows-besturingssysteem het proces voor snelle opmaak stopzet of verschillende foutmeldingen weergeeft.
 • De aanwezigheid van verouderde en beschadigde BIOS- of hardwaredrivers, het ontbreken van de nieuwste Windows Service Packs, enz. Factoren leiden tot problemen zoals het onvermogen van Windows om de apparaatparameters te detecteren. Vandaar dat het snelle formatteerproces vastliep.
 • Wanneer uw Windows-installatie niet voldoet aan de indelingsvereisten. Als u bijvoorbeeld probeert een partitie met een capaciteit van meer dan 32 GB te formatteren met behulp van FAT32-bestandssysteem in Windows 2000, 2003 of XP, dan mislukt het formatteringsproces.
 • Wanneer er een conflict is tussen het apparaat dat u aan het formatteren bent en een ander apparaat, dan kunt u ook geconfronteerd worden met opmaakfouten.
 • Als de harde schijf, draagbare schijf, USB, SD-kaart, enz. Die u probeert te formatteren, ernstig beschadigd is of wordt beïnvloed door het virus.

Voorzichtigheid: Zorg ervoor dat u een volledige back-up van de gegevens van uw schijf hebt voordat u begint met het formatteringsproces / probleemoplossing voor elk formatteringsprobleem. Als u de drive snel hebt geformatteerd zonder er bestanden van te back-uppen of per ongeluk op te maken en te zoeken naar manieren om herstel snel geformatteerde harde schijf, gebruik dan efficiënte software voor gegevensherstel en wis gewiste gegevens moeiteloos terug.

Resolutie:

 1. Als u een probleem met het formaat ondervindt met uw interne harde schijf, controleert u of het nieuwste BIOS is geïnstalleerd of niet op uw computer, PCI-controllerkaart of moederbord. Als de nieuwste update niet is geïnstalleerd, kunt u updates krijgen van de respectieve fabrikantssite. Stel het BIOS in Auto-Detect modus om de harde schijf te identificeren. Als je vind Mode optie en stel deze in op LBALarge, of Auto.
 2. Zorg ervoor dat uw systeem over alle geschikte nieuwste stuurprogramma’s beschikt. Als u verouderde stuurprogramma’s vindt, verwijdert u deze, haalt u de nieuwste versie op de desbetreffende site van de hardwarefabrikant op en installeert u deze.
 3. Voer een effectieve antivirus-tool uit en maak van uw computer de schijf die u virusvrij wilt formatteren voordat u probeert te formatteren.
 4. Wis alle partities van de schijf, die u snel wilt formatteren en ga verder. Probeer ook de schijf opnieuw te partitioneren en opnieuw te formatteren om het probleem op te lossen.
 5. Controleer het bestandssysteem van het station dat u probeert te formatteren en uw besturingssysteem. Omdat Windows 2000, 2003 en XP besturingssystemen de FAT32-partitie die groter is dan 32 GB niet kunnen formatteren, moet u de partitiegrootte verkleinen tot 32 GB of minder en proberen deze te formatteren met NTFS File System.
 6. Vervang uw datakabel en zie, het lost het probleem op.
 7. Verplaats de harde schijf naar een andere (secundaire) IDE-kabel als het probleem zich voordoet vanwege een conflict tussen de schijf en een ander apparaat op dezelfde IDE-kabel.
 8. Als u het probleem ondervindt met een draagbare schijf, sluit u deze aan op een andere USB-poort van de FireWire-poort van uw computer. Probeer ook de schijf aan te sluiten op een ander systeem en probeer de formatteeractie uit te voeren.
 9. Kiezen Volledig formaat in plaats van Snel formaat.
  Wanneer u de drive snel formatteert, worden volledige bestanden van de partitie verwijderd, maar met Quick Format wordt uw schijf niet gescand om slechte sectoren te vinden. Het is daarom aan te bevelen om Snel formatteren te gebruiken, alleen als uw schijf eerder volledig is geformatteerd en u zeker bent dat de schijf niet is beschadigd. Maar het wordt aanbevolen om voor te gaan Volledig formaat, als u het apparaat voor de eerste keer probeert te formatteren. Wanneer u Volledige indeling op een opslagapparaat uitvoert, worden eerst de volledige bestanden verwijderd van het apparaat dat u formatteert. Vervolgens wordt de schijf gescand op slechte blokken. Het volledige formaat heeft dus de voorkeur dan het snelle formaat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *