Home » Office Bestanden Herstellen » ScanPST.exe Ontbrekend – Ken de Ultieme Reden

ScanPST.exe Ontbrekend – Ken de Ultieme Reden

In de wereld van vandaag, waar de meeste communicatie via e-mail verloopt, is het moeilijk om iemand te vinden die Outlook niet heeft gebruikt. Het is een van de breedste e-mailtoepassingen, vooral in bedrijfsinstellingen. Naast e-mails is het ook een geweldige persoonlijke informatiemanager om uw contacten, afspraken, agenda’s etc. op één plek te beheren.

PST Bestanden

Outlook slaat alle gegevens op in de vorm van een PST-bestand op uw computer. Dit bestand moet in perfecte staat zijn om Outlook goed te laten werken. Maar net als elk ander bestand, zijn er gevallen waarin het PST-bestand beschadigd raakt en het functioneren van Outlook verstoort. Corruptie in Outlook kan optreden vanwege verschillende redenen, zoals

  • Onjuiste Outlook-beëindiging, het sluiten van Outlook wanneer het PST-bestand wordt geopend, kan corruptie veroorzaken
  • Wanneer PST-bestanden een bepaalde maximale grootte overschrijden, kunnen ze instabiel worden en beschadigd raken
  • Het opslaan van PST-bestanden op een netwerkstation kan het bestand ook beschadigen

Over Scanpst.exe, een PST-reparatietool

Om corruptie in PST-bestanden te repareren, kunt u het ingebouwde hulpprogramma Scanpst.exe gebruiken. De tool wordt altijd geïnstalleerd als onderdeel van de Outlook-installatie. De locatie van de tool is verschillend voor elke Outlook-versie; daarom vinden gebruikers het moeilijk om de tool te vinden.

Dat gezegd hebbende, kan Outlook zelf een foutmelding geven zoals ‘Scanpst.exe ontbreekt’ of ‘Scanpst.exe niet gevonden’. Hier zijn veel redenen voor. Enkele redenen worden als volgt uitgelegd.

  • Corrupte DLL-registervermelding
  • Een programma van derden verwijdert het bestand
  • Slechte sectoren in het gebied waar Scanpst is opgeslagen
  • Een virusaanval die leidt tot corruptie van het bestand

Een mogelijke oplossing om de fout ‘Scanpst.exe ontbreekt’ op te lossen, is om Microsoft Office volledig opnieuw te installeren. Hiermee wordt Scanpst.exe geïnstalleerd als onderdeel van de installatie van de suite. En alles zou op zijn plaats moeten vallen als dit eenmaal is gedaan.

We begrijpen echter dat het opnieuw installeren van Microsoft Office niet eenvoudig is. Het heeft zijn eigen nadelen. U kunt gegevens en instellingen verliezen. Ook klinkt de gedachte om Office opnieuw te installeren niet erg aantrekkelijk.

Remo Repair PST, een Outlook-reparatiesoftware

In plaats van het omslachtige proces van het opnieuw installeren van MS Office te doorlopen, raden we u aan professionele PST-reparatiehulpmiddelen te gebruiken, zoals Remo Repair Outlook (PST). De software is specifiek ontworpen om corrupte of beschadigde PST-bestanden te repareren. Het kan alle soorten corruptie herstellen, van kleine problemen tot problemen die Scanpst niet kan.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de software is dat het niet werkt op uw werkelijke PST-bestand, dus het is volkomen veilig. Alleen de inhoud van het bestand wordt geëxtraheerd en bewerkt, waardoor uiteindelijk een geheel nieuwe PST wordt gegenereerd. Het gerepareerde bestand kan gratis worden bekeken met de proefversie. Het voorbeeld is voor het gemak beschikbaar in Outlook 2003-2013.

Jij kan herstel grote PST bestanden groter dan 2 GB zonder problemen Remo Repair Outlook te gebruiken. Het kan ook werken met gecomprimeerde en ontoegankelijke PST’s.

De software werkt met alle versies van Outlook inclusief 2016 en alle versies van Windows inclusief de meest recente Windows 10.

About the Author: Remo Recover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *