Repareren Windows 10 kan SD Kaart niet Lezen

SD cardMeestal maken we gebruik van de SD-kaart van onze camera om foto’s over te zetten en te back-uppen naar een pc. Dit is een normale handelwijze die de meeste gebruikers zonder problemen volgen. In sommige gevallen hebben we echter na het upgraden naar Windows 10 gebruikers horen klagen dat de SD-kaart niet door hun computers wordt gedetecteerd. Wat zijn de oorzaken en mogelijke oplossingen voor deze fout? Dit komt allemaal aan bod in deze blogpost, dus houd ons in de gaten.

Oplossing 1: Start uw Computer Opnieuw op

Dit klinkt misschien als een eenvoudige en eenvoudige oplossing, maar het herstarten van uw systemen blijkt veel problemen op te lossen. Dus probeer uw computer opnieuw op te starten en controleer of uw SD-kaart wordt gedetecteerd.

Oplossing 2: Voer de Probleemoplosser voor Hardware uit

De volgende beste oplossing is om de ingebouwde probleemoplosser voor hardware uit te voeren die is ingebouwd in Windows 10. Het uitvoeren van deze tool lost eventuele hardwareproblemen op en kan helpen reparatie Windows 10 kan SD kaart niet lezen. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Ga naar SettingsUpdate & Security
 2. Klik TroubleshootHardware & Devices troubleshooter
 3. Klik Run the Troubleshooter

Zodra de probleemoplossing is voltooid, start u uw computer opnieuw op en controleert u of de fout is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 3: Stuurprogrammasoftware Bijwerken

Als uw SD-kaart niet wordt gedetecteerd, kan dit zijn omdat de schijf ontbreekt of beschadigd is. Door de stuurprogramma’s opnieuw te installeren, kunnen dergelijke problemen worden opgelost.

 1. Klik Windows + Xen open Device Manager
 2. Identificeer in de lijst met apparaten uw SD-kaart en klik er met de rechtermuisknop op
 3. Selecteer Update DriversSearch automatically for updated driver software

Dit zou u moeten helpen stuurprogramma’s automatisch bij te werken. Als dit echter niet werkt, kunt u het stuurprogramma ook opnieuw installeren door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Open Device Manageren klik met de rechtermuisknop op uw SD-kaart
 2. Dan klikken Uninstall
 3. Restartuw computer en uw stuurprogramma’s worden automatisch geïnstalleerd

Als deze oplossing niet helpt, gaat u verder met de volgende stap om te controleren of er een probleem met de stationsletter is.

Oplossing 4: Controleer of aan uw SD Kaart een Stationsletter is Toegewezen

 1. Klik Windows + Xtoetsen om het powermenu te openen
 2. Selecteer Disk Management en controleer in het geopende venster of uw SD-kaart zichtbaar is, samen met een lijst met andere schijven
 3. Als je je SD-kaart in de lijst ziet staan, kijk dan of er een stationsletter aan is toegewezen. Als u geen stationsletter ziet, kunt u de onderstaande stappen volgen om er een toe te voegen.

Een stationsletter aan uw SD-kaart toevoegen

 1. In hetzelfde Disk Managementvenster, klik met de rechtermuisknop op de SD-kaart
 2. Klik Change Drive Letters and Paths
 3. Klik Add en kies een stationsletter
 4. Klik Ok en je schijf krijgt een letter

Nadat een stationsletter is toegewezen, wordt uw SD-kaart gedetecteerd en werkt deze prima als er problemen met de letter zijn.

Conclusie

We hopen dat een van de oplossingen je helpt repareren Windows 10 kan SD kaart niet lezen. In gevallen waarin geen van de hierboven besproken oplossingen u echter helpt bij het detecteren van SD-kaarten; er is een mogelijkheid dat uw SD-kaart ernstig beschadigd of waarschijnlijk zelfs dood is.

Dan kunt u met deze kaart geen risico lopen op uw gegevens. Dus als u belangrijke gegevens moet herstellen, is dit een goed moment om dat te doen. Tools zoals Remo Recover doen geweldig werk bij het herstellen van foto’s van een SD-kaart. Het geavanceerde scanmechanisme helpt u alle gegevens van de kaart grondig te herstellen. Download een gratis proefversie en probeer het vandaag nog!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *