Hoe te repareren “Windows was niet in staat naar voltooi het formaat” Fout

Computerprogramma’s “Windows was niet in staat naar voltooi het formaat” foutmelding bij het formatteren van een geheugenkaart vanwege verschillende redenen. Soms kunt u deze fout oplossen door de geheugenkaart opnieuw in uw systeem te plaatsen. Maar er zijn gevallen waarin het niet werkt. Als dat het geval is, moet u een aantal alternatieve methoden volgen. Hier ga ik alle gevallen uitleggen waar je fouten tegenkomt- Windows kan mijn geheugenkaart niet formatteren en oplossing om dit probleem op te lossen.

Geval 1: Geheugenkaart met ongewenste gast

Het verbinden van een geheugenkaart met een door een virus geïnfecteerd apparaat, nodigt uit tot ontoegankelijkheid en kaartbeschadiging. Hierdoor kunt u uw kaart niet formatteren en krijgt u mogelijk de foutmelding ‘Windows kan niet formatteren’. Om dit te verhelpen, moet je de onderstaande methoden volgen-

Oplossing 1- Antivirussoftware

Installeer een antivirussoftware op uw computer en scan de hele geheugenkaart. Zodra antivirussoftware het virus verwijdert, probeert u de kaart te formatteren. Maar zelfs dan blijft hetzelfde probleem bestaan, probeer de volgende methode om de formatteeractie te voltooien.

Oplossing 2- Formatteer met behulp van de opdrachtprompt

 • Open de opdrachtprompt
 • Type Format * (stationsletter): fs: FAT32
 • Ga terug en volg de instructies op het scherm
 • Typ na het voltooien EXIT

Als u de met een virus geïnfecteerde geheugenkaart kunt formatteren met deze methode en uiteindelijk gegevens verliest die erop zijn opgeslagen. Dan kunt u gebruiken geformatteerde geheugenkaartherstel tool om uw bestanden terug te krijgen.

Geval 2: Geheugenkaart met geïnfecteerde onderdelen   

Geheugenkaarten kunnen om verschillende redenen slechte sectoren bevatten. Wanneer het aantal beschadigde sectoren op de geheugenkaart toeneemt, wordt het ontoegankelijk en kunt u het niet formatteren. Om de geheugenkaart te formatteren, moet u de slechte sectoren repareren. Laten we eens kijken hoe we slechte sectoren kunnen herstellen en de geheugenkaart kunnen formatteren?

Oplossing 1: slechte sectoren repareren

 • Sluit de geheugenkaart aan op de Windows-computer
 • Klik met de rechtermuisknop op geheugenkaart en selecteer Eigenschappen
 • Klik in het eigenschappenvenster op Hulpmiddelen
 • Druk nu op Check nu knop

Device Properties

 • Kiezen “Automatically fix file system errors” en “Scan for and attempt recovery of bad sectors” opties

Check Disk

 • Klik op Start en wacht op een bevestigingsbericht

Na het repareren van slechte sectoren op de geheugenkaart, probeer het te formatteren. Als het niet werkt, probeer dan de volgende oplossing.

Oplossing 2: Formatteren via Schijfbeheer

 • Druk op Windows + R sleutel om te openen Run en ga naar binnen msc

Command Prompt

 • Selecteer de geheugenkaart in het venster voor schijfbeheer

Disk Management

 • Klik met de rechtermuisknop op geheugenkaart en druk op Format keuze

Als u er niet in slaagt om uw geheugenkaart te formatteren met behulp van schijfbeheer, kunt u zelfs de opdrachtprompt gebruiken om het te formatteren zoals uitgelegd in geval 1.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *