Home » Flash Schijf » Hoe Kan ik Reparatie ‘Kan Geheugen / MicroSD Kaart niet Formatteren’Fout

Hoe Kan ik Reparatie ‘Kan Geheugen / MicroSD Kaart niet Formatteren’Fout

Omdat je meer ruimte nodig had op je Android-telefoon, wilde je de microSD-kaart formatteren. Maar u kon de kaart niet formatteren en werd in plaats daarvan begroet met een foutmelding. Vele herhaalde pogingen zijn tevergeefs geweest. Ook het loskoppelen van de microSD-kaart van de telefoon en het aansluiten op de computer om te formatteren. Windows gaf ook een foutmelding dat Windows het formaat niet kon voltooien.

Geheugenkaarten zijn een gegevenshuis waar veel foto’s, videobestanden, muziekbestanden en andere bestanden worden opgeslagen. Na verloop van tijd worden veel ongewenste bestanden verzameld en is het formatteren van de kaart nodig om ruimte vrij te maken. Soms kunt u de kaart echter mogelijk niet formatteren vanwege een bestandssysteemfout of een andere onbekende reden. Wat de reden ook is, het oplossen van de foutmelding en het formatteren van de kaart is noodzakelijk.

Dus hier bieden we u een manier waarop het foutbericht ‘Kan geheugen / MicroSD-kaart niet formatteren’ kan worden opgelost. Volg de stappen:

  • Verwijder de schrijfbeveiliging van de kaart

Als u de microSD-kaart met een wachtwoord hebt gecodeerd, moet u de schrijfbeveiliging verwijderen, de kaart ontgrendelen en vervolgens het wachtwoord van de geheugenkaart verwijderen.

  • Back-up microSD-kaartgegevens

Stel dat er belangrijke bestanden op de geheugenkaart aanwezig zijn, dan moet u die bestanden uitpakken en back-uppen naar een ander opslagapparaat, of zelfs op uw systeem. Maar als de kaart ontoegankelijk is geworden, kunt u dat foto’s herstellen van SD-kaart, video’s, liedjes en andere gegevens met behulp van deze Foto Herstel tool.

  • Repareer bestandssysteemfouten
  • Sluit de microSD-kaart die u moet formatteren aan op de computer
  • Klik met de rechtermuisknop op Start, selecteer Command Prompt
  • U moet inloggen als beheerder, typ diskpart en druk op Enter
  • Type chkdsk E:/r en druk op Enter (vervang letter E door de stationsletter van uw geheugenkaart)

Nu moet u wachten tot het proces is voltooid. Alle slechte sectoren of het beschadigde bestandssysteem van de geheugenkaart worden hersteld.

  • Formatteer en reset de geheugenkaart

U kunt de opdrachtprompt of schijfbeheer gebruiken om de microSD-kaart op uw computer te formatteren.

  • Sluit de geheugenkaart aan op het systeem
  • Klik met de rechtermuisknop Start, en selecteer Device Manager
  • Selecteer nu Disk Management, zoek uw geheugenkaart, klik er met de rechtermuisknop op en kies Format Volume…
  • Reset het bestandssysteem op de kaart naar NTFS en klik op OK

Nu kunt u de geheugenkaart loskoppelen van de computer en in uw Android-telefoon plaatsen.

Extra informatie: Als u problemen hebt met uw geheugenkaart, zoals beschadiging van de geheugenkaart, sd kaart laat zien leegmaken, microSD-kaart ontoegankelijk wordt, enzovoort, dan kunt u gebruik maken van deze Foto Herstel tool om bestanden van de mediakaart te herstellen.

About the Author: Remo Recover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *