Foto’s van Nikon Camera Terughalen

Digitale camera’s van Nikon zoals Nikon COOLPIX S570, S620, S640, Nikon Z6, Z7 of Nikon D7500 zijn lange tijd enorm populair geweest. Een groot deel van de fotografieliefhebbers wordt nog steeds aangetrokken door Nikon’s voortreffelijke vakmanschap en hoge kwaliteit. Nikon DSLR’s worden al heel lang in de professionele fotografie gebruikt en zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen bij consumenten. Nikon-camera’s hebben een onbewerkte bestandsindeling die NEF wordt genoemd.

Mogelijk bent u foto’s kwijtgeraakt die zijn gemaakt met uw Nikon-camera vanwege verschillende redenen, zoals het per ongeluk verwijderen van foto’s, het formatteren van SD-kaarten, virusaanvallen, foto’s maken terwijl de batterij van uw camera leeg is, enz.

Hoe dan ook, dit artikel introduceert enkele real-world scenario’s voor het verwijderen en beschadigen van foto’s. Daarnaast worden de beproefde methoden besproken voor het herstellen van foto’s van Nikon-camera’s.

Kan ik Foto’s van Nikon Camera Terughalen?

Ja, u kunt verwijderde foto’s van een Nikon-camera herstellen. Wanneer u een foto of video van een Nikon-camera verwijdert, worden de verwijderde bestanden niet permanent van de SD-kaart gewist. In plaats daarvan wordt de ruimte waar ze zich bevinden gemarkeerd als klaar om te worden overschreven. Als u echter kort na het gegevensverlies stopt met het gebruik van de SD-kaart, kunt u verwijderde foto’s van Nikon-camera’s herstellen met behulp van de onderstaande methoden.

Een van de gemakkelijkste en snelste manieren om verloren afbeeldingen en video’s van een Nikon digitale camera te herstellen, is door professionele fotoherstelsoftware zoals Remo Recover te gebruiken. Hoe eerder u bestanden probeert te herstellen, hoe groter uw kansen om verloren foto’s van uw Nikon-camera te herstellen.

Laten we in het volgende gedeelte van het artikel manieren begrijpen om afbeeldingen en video’s van Nikon-camera’s te herstellen met betrekking tot scenario’s zoals verlies of verwijdering van foto’s en corruptie.

Er zijn twee manieren die u kunt gebruiken om afbeeldingen van de Nikon-camera te herstellen, hetzij na verwijdering of beschadiging.

Notitie: Nikon Electronic Format (NEF) is een RAW-bestandsindeling die door Nikon-camera’s wordt gebruikt om digitale afbeeldingen op te slaan. De foto die door de camerasensoren is gemaakt, wordt opgeslagen in het NEF-bestandsformaat, dat elk detail van de foto bevat. Als u per ongeluk NEF-bestanden hebt verwijderd, vindt u hier een artikel over hoe verwijderde NEF bestanden herstellen.

Problemen Oplossen en Herstel Verloren Foto’s:

Kan NEF-bestanden niet openen

§  Probeer NEF-bestanden te openen in een andere Image Viewer:

Verbind de SD-kaart van uw Nikon-camera met behulp van een kaartlezer met de computer. Probeer vervolgens de NEF-bestanden op uw SD-kaart te openen, of probeer programma’s zoals Gimp, Nikon ViewNX, enz. Om RAW Nikon-afbeeldingen te openen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar het volgende gedeelte van het artikel.

§  Gebruik een afbeeldingsbestandsconverter voor NEF-bestanden:

Sluit de SD-kaart aan met behulp van een kaartlezer en controleer vervolgens of de NEF-bestanden worden geopend, zo niet, gebruik dan online converters voor afbeeldingsbestanden om ze naar een ander formaat te converteren. Als een NEF-bestand bijvoorbeeld niet in Photoshop kan worden geopend, converteert u het naar DNG met een gratis online afbeeldingsconverter.

Herstel beschadigde foto’s van Nikon Camera

§  Voer CHKDSK Command uit:

Notitie: Plaats eerst uw SD-kaart in uw computer met behulp van een kaartlezer en controleer vervolgens de stationsletter van uw SD-kaart.

Gebruik CHKDSK in de opdrachtprompt om ontoegankelijke NEF-bestanden op een geheugenkaart te herstellen. De opdracht CHKDSK controleert op beschadigde sectoren en corrigeert logische fouten op de kaart. Volg de onderstaande stappen om de opdracht CHKDSK uit te voeren.

 • Klik op de Windowsknop en typ Cmd en dubbelklik op het Command prompt en ren als Administrator.
 • Typ nu Chkdsk c: /f en raak

run chkdsk command to retrieve images from nikon camera

 • Start de computer opnieuw op zodra de bewerking is voltooid.

Herstel per ongeluk verwijderde of verloren video’s van Nikon Camera

Soms verwijder je per ongeluk je belangrijke foto’s, je kunt die foto’s of video’s terughalen uit de prullenbak. Als je hebt geslagen Shift+Delete, dan wordt handmatig herstellen moeilijk. Om per ongeluk verwijderde / verloren video’s te herstellen, wordt het aanbevolen om Remo Recover te gebruiken, een professionele fotoherstelsoftware, een gouden partner van Microsoft. Een betrouwbare fotoherstelsoftware voor veilig en snel fotoherstel met betrekking tot gegevensverlies zoals verwijdering, corruptie, enz.

Beste Manier om Foto’s van Nikon Camera Herstellen op Mac met Behulp van Remo Herstellen

Remo Recover is een foto recovery tool dat de veiligheid van uw gegevens, zelfs als het is verloren / beschadigd zorgt, kunt u het downloaden Remo Recover foto herstel programma en laat het zoeken naar bestanden en gegevens die verloren of beschadigd zijn. In alle situaties van Nikon-fotoverlies helpt Remo Photo Recovery voor Nikon-camera’s u belangrijke foto’s van u te herstellen. Remo Recover is compatibel met zowel Windows als Mac, download en probeer de tool nu gratis.

 download remo recover for windows

download Remo Recover for Mac

Notitie: Tijdens het selecteren van de foto’s of video’s kan het zijn dat u per ongeluk de belangrijke foto’s / video’s verwijdert die u wilde bewaren. Hier is informatie over hoe afbeeldingen terughalen op intern geheugen van digitale camera veilig.

Hoe Foto’s van Nikon Camera Terughalen met Behulp van Remo Herstellen

 • Installeer Remo Recover op uw scherm om Nikon fotoherstel uit te voeren. Gebruik vervolgens een datakabel om uw SD-kaart op uw pc aan te sluiten of gebruik een kaartlezer om een Nikon-geheugenkaart te plaatsen. Vanuit het hoofdscherm, selecteert Recover Photosvan de geïnstalleerde software.

recover images from nikon with Remo Recover

 • Om te beginnen met scannen, kiest u het Nikon-opslagmedium waarvan u foto’s hebt verloren of verwijderd en drukt u op Scan

recover images from nikon with Remo Recover

 • U kunt de lijst met herstelde afbeeldingen in twee afzonderlijke weergaven openen nadat de scanbewerking is voltooid: File Type Viewen Data View.

Remo Recover preview the recovered photos from Nikon

 • Sla de herstelde bestanden op de gewenste locatie op.

Notitie: Wanneer een drone crasht, veroorzaakt dit onverwachte schokken of trillingen, die gegevens op de SD-kaart van de drone beschadigen of wissen. Hier is een artikel over hoe foto van drone camera terughalen veilig.

Tips om gegevensbeschadiging op de geheugenkaart te voorkomen

 • Wees voorzichtig – geheugenkaarten kunnen gemakkelijk worden vernietigd als ze onjuist of gewelddadig worden behandeld. Bijvoorbeeld het herhaaldelijk uitwerpen en plaatsen van geheugenkaarten, of dit verkeerd doen.
 • Het risico bestaat dat u gegevens van de geheugenkaart van uw camera kwijtraakt als u foto’s of video’s maakt terwijl de batterij bijna leeg is.
 • Als u de geheugenkaart op meerdere apparaten gebruikt, zoals een camera, een tablet, een kaartlezer, enzovoort, kan dit leiden tot gegevensverlies of -beschadiging.
 • Als u de bestanden op de geheugenkaart met een apparaat bewerkt terwijl de bestanden op de camera worden gelezen, kunnen er gegevens verloren gaan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *