Beskyttelse af et flashdrev mod virusinfektioner

Flash Drive is een draagbaar apparaat dat meer kans loopt om beschadigd te raken door een virusinfectie. Gewoonlijk verbindt u de pen drive met veel apparaten om gegevens over te brengen, als ze met een virus zijn geïnfecteerd, verspreidt het virus zich gemakkelijk naar de pen. Als u niet vroegtijdig van dit virus af raakt, begint het de gegevens die op die schijf zijn opgeslagen te corroderen of wordt de penaandrijving ontoegankelijk. En u krijgt fouten die u kunnen vragen om de flashdrive te formatteren, waardoor gegevens verloren gaan. Om verwijderde gegevens te herstellen, moet u Data recovery-software gebruiken. Als u niet in deze situatie wilt komen, beschermt u uw Pen-station tegen het virus. Hier zijn enkele eenvoudige methoden die u helpen uw flashstation te beschermen tegen een virusaanval.

Antivirussoftware – De eenvoudige manier om het id-virus van uw flashstation te krijgen is om antivirussoftware te gebruiken. Er zijn tal van gratis en betaalde antivirusprogramma’s. Koop effectieve antivirussoftware en update deze regelmatig. Voordat u de flashdrive op een apparaat gebruikt, moet u op virussen scannen. Als je er een gevonden hebt, repareer het dan zo snel mogelijk.

Schrijfbeveiliging Penaandrijving – Wanneer u de flashdrive op de door een virus geïnfecteerde computer aansluit, wordt het virus automatisch naar uw flashstation verplaatst. Als u het alleen leest, kan het virus geen kwaadaardig script op uw apparaat plaatsen. U kunt een USB-schijf kopen met een schrijfbeveiligingsschakelaar of een deel van het gereedschap van derden gebruiken om het schrijfbeveiligd te maken. U kunt uw USB-station ook beveiligd laten schrijven met ingebouwde opties die beschikbaar zijn op uw Windows / Mac-computer.

USB-firewall – Als uw computer is aangetast door een schadelijk virus, beschadigt deze uw USB-schijf. Installeer dus een efficiënte firewall en houd uw computer gezond. Zodoende kunt u uw USB-station beschermen tegen gevaarlijke malware die uit het getroffen systeem komt.

Zelfs na het nemen van voorzorgsmaatregelen, infecteert soms het virus uw flash drive en maakt het ontoegankelijk. In dergelijke gevallen moet u virussen van het flash-station verwijderen met behulp van antivirussoftware. Maar voordat u pen-drive scant met behulp van antivirussoftware, herstel gegevens van virus geïnfecteerde schijf met behulp van herstelsoftware. Omdat antivirussoftware soms met het virus geïnfecteerde bestanden verwijdert van het flashstation tijdens het scannen. Daarom is het beter om alle gegevens te herstellen voordat u deze scant.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *