Hvordan redigere MOV Video på Windows og Mac OS

MOV – et populært videofilformat, der foretrækkes af mange, og et, der er kompatibelt med både Windows og Mac OS. Nogle gange vil du muligvis gerne redigere en MOV-videofil, da videokvaliteten ikke er så god. Men du spekulerer på, hvordan man skal gå om processen, og hvis det virkelig er muligt at redigere videoen alene. Nå, ja, du kan redigere MOV videofil. Så her vil jeg fortælle dig, hvordan du redigerer MOV-filer

Der er mange redigeringsværktøjer til rådighed til at redigere MOV-videoer. Desuden er .mov-videoer understøttet af QuickTime-afspilleren, og det er således muligt at redigere MOV-filer på Mac. Men redigering af MOV på Windows er ikke en nem opgave, fordi visse videoredigeringsprogrammer, for eksempel – Windows Movie Maker, ikke accepterer MOV-format.

Dette problem kan løses ved at konvertere MOV-video til et andet format, f.eks. – AVI-fil, hvis du skal redigere på Windows-computeren. Der er mange software til rådighed til at konvertere MOV video til et andet format og redigere det effektivt.

Så lad os se, hvordan du redigerer MOV-videofiler på Windows og Mac:

Til redigering af MOV-videofiler på Windows –

 • Brug først et filkonverteringsværktøj til at konvertere MOV-videofil til en understøttet filtype, som MPG eller AVI. Gå derefter videre til Programmer à Tilbehør à Entertainment i Windows Movie Maker.
 • Importér nu filfilen ved at vælge Import video-valg fra menuen Filmopgaver. Videoen vises på en skærm til venstre.
 • Rul videoen til den position, hvor du vil lave den første klippe. Tryk på Ctrl + L-tasten. Filen vises i vinduet, hvor du har importeret din første video.
 • Fortsæt med at skære ned dine ønskede filer, indtil de er af den størrelse, du vil have dem, og træk dem derefter til storyboardet nederst i programmet
 • Nu skal du arrangere filerne i den rækkefølge, du ønsker dem at være. Tilføj eventuelle overgange vha. Indstillingen Vis videoovergange i menuen Rediger film under Filmopgaver. Træk overgangerne til storyboardet.
 • Endelig gemme din film. Fremadrettet kan du vælge at konvertere videofilen tilbage ved hjælp af det samme filkonverteringsværktøj. Eller du kan beholde det som det er. At ændre videofilen tilbage kommer med risikoen for at miste en vis kvalitet.

Psst: Hvis der under editing sker noget uheld og din MOV-fil bliver beskadiget, så kan du reparation .mov file let. Bare følg linket for at vide hvordan….

Til redigering af MOV videoer på Mac –

 • Kør iMovie, gå til File à New Project, og giv et navn til projektet
 • Klik på Opret for at starte et nyt projekt
 • Klik på Importer knappen for at importere MOV video
 • Nu er du klar til at redigere videoen –
 • For at opdele .mov-videoen skal du placere markøren under visningsvinduet, hvor du vil dele videoen. Gå til Rediger menu, klik på Split Video Clip på Playhead
 • For at beskære videoen skal du klikke på Beskær og trække trekanterne til tidslinjen for at vælge de ønskede dele.
 • For at tilføje effekter til MOV-videoen skal du vælge fanen Effekter i menuen nederst i klippanelet. Vælg det klip, du vil tilføje effekter til, og vælg den ønskede effekt. Du kan også justere effekten under preview-vinduet. Resultatet kan forhåndsvises i preview-vinduet. Når du endelig er færdig, klik på Preview-knappen igen, og klik derefter på Anvend. Gem endelig den redigerede .mov-fil.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *